lørdag 3. november 2012

Orientalsk burger






Burger blir nok ofte rekna for å vere ganske usunt, i alle fall om ein kjøper den på ein snarmatrestaurant. Lagar ein burger frå grunnen sjølv, har ein meir kontroll på innhaldet.

Til fire burgerar treng ein;

ca. 500 g karbonadedeig
1 liten raudlauk, riven
2-4 kvitlauksfedd, riven
2 ts garam masala
1 ts salt
ca. 1/2 ts svart pepar
olje

salatblad
tomatskiver
raudlaukringar
burgerbrød
ketsjup og sennep

Bland saman karbonadedeig, riven lauk og kvitlauk, garam masala, salt og pepar til ei seig farse. Ta litt vatn på ei fjøl og på hendene og form fire jamne bollar. Trykk bollane flate. Det kan vere lurt å klappe burgerane ganske flate, sidan dei veks litt i høgda når ein steiker dei.

Varm olje i ei steikepanne, og brun burgerane på begge sider, omlag 3-5 minutt på kvar side.

Lag til burgerbrød med salat, tomat og laukringar og burger.

Burgerane som blir til overs kan godt frysast. 

Vel bekome!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar