mandag 2. april 2012
Foliebakt fisk
Å bake fisk i folie er ein rask måte og lage til små porsjonar fisk på. Sjølvsagt kan ein lage det til fleire, då er det greitt å lage individuelle pakkar. Alle typar fersk fiskefilet kan brukast saman med grønsaker og anna godt.
Til ein porsjon treng du;
ca. 300 g fiskefilet (denne gongen brukte eg lyr)
1 liten purre eller 2-3 vårlauk, i ringar
5-6 friske grøne asparges
ca. 1 ss margarin
ein liten skvett kvitvin
salt og pepar
Saltkokte poteter:
160 g amadinepoteter (eller andre tapaspoteter/små norske nypoteter)
160 g havsalt
3,2 dl vatn
Lag til eit stykke aluminiumsfolie stort nok til å brette over fisken for å lage ein konvolutt. Legg det på eit bakebrett. Først legg ein asparges og purre på folien. Bøy aspargesen slik at den bryt, kast den nederste delen, den er for grov til å etast. Vask aspargesen, og del den i to på langs viss den er litt tjukk. Ha purre over og litt salt og pepar. Fjern skinn om fisken har det, og bein. Del fisken i passelege serveringsstykke. Krydre med salt og pepar på begge sider. Legg fisken oppå grønsakene, ha på litt margarin og brett aluminiumsfolien som ein konvolutt, med ei side open. Hell vin inn i konvolutten og lukk att. Ein kan også bruke eldfast form med aluminiumsfolie over, eller med lôk på.
Bakast i omn ved 225 grader i 20-30 minutt alt etter kor store fiskestykkene er. Det kan vere lurt å opne ein pakke for å sjekke om fisken er ferdig. Det gjer ein ved å sjå om fisken deler seg i skiver ved å "pirke" borti med ein kniv.
Til potetene kokar ein opp havsalt og vatn til saltet er oppløyst. Legg potetene oppi (skrubb dei godt først for skalet skal vere på). og kok til dei er gjennomkokt. Hell av vatnet og la potetene dampe. Dei skal ha eit kvitt og innskrumpa skal når dei er ferdige.
Server fisk, grønsaker og poteter med sjy frå fisken over. Det går fint an å ha andre grønsaker i folien alt etter kva ein har eller har lyst på. Ein kan til dømes ha finsnitta gulrotskiver, små brokkolibukettar, sukkererter, paprikastrimlar, finsnitta raudlauk og sitronskiver. Dill er også godt saman med særleg laks. Ein kan også ha tynne potetskiver i, om ein kokar dei litt på førehand. Då lagar ein minimalt med oppvask:) Elles kan ein droppe kvitvin, og berre ha margarin eller olje i. Fisken og grønsakene lagar uansett god sjy.
Vel bekome!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar