tirsdag 5. juni 2012

Gratinert fisk


Fisk er som nemnt i tidlegare innlegg både rimeleg og enkelt å lage, det er heller ingen bakdel at det er sunt. Det er også enkelt å variere. Denne varianten er med ost, noko som kanskje høyrest rart ut til fisk. Men det funkar:)

Til ein porsjon treng ein;
1-2 porsjonsstykke skinn- og beinfri lyrfilet (eller anna kvit fiskefilet)
1 lita gulrot
1/4 squash
1/2 raudlauk
salt og pepar
margarin
riven ost

Smør ei eldfast form med litt margarin. Dryss litt salt og pepar i botn. Legg fiskestykkene oppå, og dryss på salt og pepar.

Om ein har food processor eller eit rivgjern kan ein skive grønsakene på den. Skjer ein skiver for hand, må desse vere tynne. Legg først gulrøtene på fisken, og krydre litt, legg så squash på og krydre. Til slutt legg ein lauken oppå og dryssar på ost.

Gratiner forma i omn på 200 grader i 20-30 minutt. Sjekk med kniv om det er motstand eller ikkje, for å kjenne om retten er ferdig.

Server med potet, pasta eller brød, og ev. ein grøn salat. Eg prøvde denne gongen med potetskiver i lag med grønsakene, men det fungerte ikkje så godt, dei vart ikkje "gjennomkokt".

Vel bekome!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar