lørdag 23. juni 2012

Rekesmørbrød



Det blir ikkje riktig sommar utan reker og anna sjømat. Rett nok er kanskje ikkje rekesmørbrød for middag å rekne, men et ein 3-4 stykker blir ein i alle fall mett!

Til 3-4 rekesmørbrød treng ein;
omlag 1 kg frosne reker, tina og renska
loff
majones (vanleg, kvitlauk eller sitron)
sitronbåtar

Fordel rekene utover eit fat for å tine dei. Har eg mykje reker brukar eg ofte langpanne. Rensk rekene og sett dei kaldt om du ikkje skal ete dei med ein gong. Kast reker som ser suspekte ut.

Skjer loff i skiver, ha på margarin og majones. Legg på masse reker. Så er det berre å lange innpå!

Reker held seg i kjøleskap til dagen etterpå, men bør ikkje stå for lenge. Dei skal lukte friskt av hav.

Vel bekome!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar